Banana bread – banánový chléb
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Banana bread – banánový chléb

 

Zdravá alternativa populárního moučníku ze špaldové mouky.  

Ingredience

(12 plátků)

2 hrnky špaldové mouky 1hrnek vloček

1 bio prášek do pečiva, bez fosfátů

1 lžička bio jedlé sody

1/4 lžč soli

1 lžč skořice (můžete i víc)

1 lžč vanilky (můžete i víc)

1/3 hrnku medu (nemusíte dávat vůbec)

1 vajíčko

1 nastrouhané jablko

3 rozmačkané banány

1 hrnek rýžového nebo mandlového mléka (a nebo vody)

Postup:

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Veškeré suché ingredience řádně v míse promíchejte. Přidejte banány, jablko, mléko, vajíčko a med (chcete-li) a míchejte do té doby než se těsto dobře spojí. Nalijte do formy a pečte 40-60 minut dle velikosti nádoby (kontrolujte špejlí). Po dopečení nechte vychladnout, najkrájejte na plátky a servírujte.

TIPY: Pokud vám doma zbydou banány, můžete je zamrazit a použít právě na banana bread. Po rozmražení se velmi lehce rozmačkávají.

Vločky dodají moučníku krásnou strukturu. Pokud nemáte v moučníku tvrdší strukturu rádi, můžete si vločky předem namočit do vody nebo mléka.

Ovoce moučník příjemně osladí. Nemusíte tedy med vůbec přidávat. Záleží na vaší chuti.