Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Banana bread – banánový chléb
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Banana bread – banánový chléb

 

Zdravá alternativa populárního moučníku ze špaldové mouky.  

Ingredience

(12 plátků)

2 hrnky špaldové mouky 1hrnek vloček

1 bio prášek do pečiva, bez fosfátů

1 lžička bio jedlé sody

1/4 lžč soli

1 lžč skořice (můžete i víc)

1 lžč vanilky (můžete i víc)

1/3 hrnku medu (nemusíte dávat vůbec)

1 vajíčko

1 nastrouhané jablko

3 rozmačkané banány

1 hrnek rýžového nebo mandlového mléka (a nebo vody)

Postup:

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Veškeré suché ingredience řádně v míse promíchejte. Přidejte banány, jablko, mléko, vajíčko a med (chcete-li) a míchejte do té doby než se těsto dobře spojí. Nalijte do formy a pečte 40-60 minut dle velikosti nádoby (kontrolujte špejlí). Po dopečení nechte vychladnout, najkrájejte na plátky a servírujte.

TIPY: Pokud vám doma zbydou banány, můžete je zamrazit a použít právě na banana bread. Po rozmražení se velmi lehce rozmačkávají.

Vločky dodají moučníku krásnou strukturu. Pokud nemáte v moučníku tvrdší strukturu rádi, můžete si vločky předem namočit do vody nebo mléka.

Ovoce moučník příjemně osladí. Nemusíte tedy med vůbec přidávat. Záleží na vaší chuti.