Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Karamelová jablka bez cukru
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Karamelová jablka bez cukru
Jablka obsahují spoustu vitamínu C a na podzim a v zimě jsou v obchodech snadno dostupná. Vyzkoušejte tuhle zdravou vánoční alternativu, namísto tradičního cukroví.

 

Suroviny:

(pro 4 – 12 osob)

1 1/2 hrnku vypeckovaných sušených datlí
1/2 hrnku ovesného nebo sójového mléka
100 g vlašských ořechů
4-6 středně velkých jablek
1 lžička vanilkového extraktu
špetka mořské soli
špetka muškátového oříšku

Na obalení: strouhaný kokos, kakao, najemno nasekaná kustovnice, plátky mandlí nebo cokoli, na co budete mít chuť.

Postup:

Datle namočíme na hodinku do sójového mléka. Poté mléko slijeme a datle dáme do mixéru spolu s ořechy, vanilkou, solí a muškátovým oříškem. Mixujeme tak dlouho, dokud nezískáme homogenní pastu. Počítejte s tím, že to může chvíli trvat.   Jablka napíchněte na špejli a poté je potřete směsí z datlí. Nejlépe se vám budou potírat velkým plochým nožem. Hotová jablka můžete obalit v kokosu, kakau nebo je nechat tak, jak jsou.   Před podáváním je dejte ještě na chvíli do lednice. Když jsou jablíčka hotová, můžete je okusovat ze špejle, nebo si je nakrájejte na osminky. Chutnají výborně.