Pikantní pekanové sušenky

Pikantní pekanové sušenky

Ke svačině, k sýru a nebo jenom tak.

Suroviny

(6 porcí)

1 hrnek mandlové mouky

1 1/2 hrnku pekanové mouky

2 bio vajíčka

1/4 hrnku přepuštěného másla ghí (kvalitního oleje vhodného k pečení)

2 špetky soli

1 lžička bio jedlé sody

1 lžíce nasekané čerstvé rozmarýny

mandlová mouka k podsypávání

 

Postup

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte nejdříve „suché“ a „mokré“ suroviny zvlášť v jednotlivých miskách. Když jsou obojí dobře promíchány smíchejte mokré a suché dohromady a hněťte tak dlouho, než se vytvoří těsto. Těsto vyválejte zhruba na 1 cm a vykrajujte tvary dle fantazie. Sušenky vložte  na pergamenový papír a dejte péct na 20-25 minut. Hotové sušenky vyndejte z trouby, nechte vychladnout a servírujte.

Sdílejte tuto stránku:
Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest