Obrácené hruškové koláče s vanilkovým medem

Obrácené hruškové koláče s vanilkovým medem

Vynikající hruškové koláče s vanilkovým medem jsou skvělé pro celou rodinu. Bez lepku a bez cukru, ideánní zdravá podzimní svačinka pro děti i pro dospělé.

Suroviny (12 ks):

Koláče

3 hrnky mandlové mouky ( = cca 4 hrnky na jemno rozemlentých mandlí)

3 bio vajíčka

1/4 hrnku másla ghí (přepuštěné máslo), případně oleje vhodného k pečení

1 lžička bio jedlé sody

špetka soli

1 hrnek jablečného moštu

1 lžička muškátového oříšku

1 1/2 lžičky skořice + 3 hrušky nakrájené na tenké plátky

Vanilkový med

1/2 hrnku medu

semínka z 1 vanilkového lusku

 

 

Postup:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. V první misce řádně smíchejte veškeré suché suroviny. Ghí, vajíčka a jablečný mošt smíchejte zvlášť. Nyní „mokré“ přidejte k „suchým“ a opět řádně promíchejte. Nakrájené hrušky i těsto nyní nechte stranou. Semínka z vanilkového lusku nasypte do medu a řádně promíchejte. My jsme použily klasickou muffinou formu. Do vymazané formy dejte vždy jednu lžičku vanikového medu a na med naskládejte 2-3 plátky hrušky. Na hrušku pak nalijte koláčové těsto. Pečte cca 20 minut na 180 stupňů až do té doby, než budou mít koláčky hnědo zlatavou barvu. Vyndejte z trouby a před vyndáním z formy je nechte trošku vychladnout.

 

Sdílejte tuto stránku:
Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest