Lanýže z mandlí a kokosu
Autor příspěvku: Charlotte Matysková

Lanýže z mandlí a kokosu

Nepečené cukroví z mandlí, kokosu a skořice doplňuje oříšková chuť sezamového másla – tahini. Hotové lanýžky obalte v kakau, v nastrouhané nebo drcené čokoládě, mletém kokosu nebo oříšcích – vždycky budou skvěle chutnat. Můžete je také složit do bonboniéry jako jedlý dárek, stačí hezká krabička a malé cukrářské papírové košíčky.

Suroviny:

  • 6 lžic tahini
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 5 jemně nakrájených sušených švestek
  • 6 rovných lžic mletých mandlí
  • 6 rovných lžic mletého kokosu
  • neslazený kakaový prášek (strouhaný kokos, mleté ořechy…) na obalení

Postup:

  1. Do misky nalijte tahini a med. Přisypte půl lžičky skořice a promíchejte.
  2. Přidejte kousky švestek, mandle a kokos a propracujte dohromady na tvárné těsto.
  3. Nakrájejte na 16 kousků, vytvarujte kulaté lanýžky a obalte je v oblíbené příchuti.

 

Tipy:

Uchovávejte je v ledničce, ale před podáváním nechte alespoň 10 minut při pokojové teplotě rozvinout jejich chuť. 

Na trhu najdete tahini z loupaného i neloupaného sezamu. Do lanýžů se víc hodí tahini z loupaného sezamu, má jemnější strukturu i chuť.