Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Vánoční likér s vanilkou, skořicí a hřebíčkem
Autor příspěvku: Charlotte Matysková

Vánoční likér s vanilkou, skořicí a hřebíčkem

I při intoletanci mléka a vajec si můžete dopřát „vaječný koňak“. Recept bez smetany a žloutků je hotový zhruba za deset minut po vychladnutí vanilkového pudingu z rostlinného mléka, který je hlavní surovinou krémového vánočního likéru.

Suroviny: (1,2l)

  • 1 litr ovesného nebo rýžového mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudingu
  • 100g raw kešu ořechů
  • 1/2 lžičky vanilky Bourbon
  • 1 lžička mleté skořice
  • 10 hřebíčků
  • 50ml filtrované vody
  • 50ml vodky nebo bílého rumu
  • 3-4 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička citronové šťávy

Postup:

  1. Kešu ořechy vsypte do misky, zalijte horkou vodou a nechte alespoň 30 minut namáčet.
  2. Podle návodu na obalu připravte puding (bez cukru) a nechte zchladnout. 
  3. Namočené kešu ořechy slijte a přesuňte do blenderu. Zalijte 100ml filtrované vody a na plný výkon mixéru umixujte kešu smetanu. 
  4. Přidejte vychladlý puding, vanilku, skořici a vyloupnuté „hlavičky“ hřebíčků, vodku s javorovým sirupem a citronovou šťávu a pak v modu smoothie umixujte jemný krémový likér. 
  5. Podávajte vychlazené.