Kdo jsme

Kateřina Boesenberg BHSc., ND, DN

klinický naturopat a nutriční terapeut
prezidentka České naturopatické společnosti

Ta, co miluje kapustu.

Zdravé výživě holduje od 8 let, kdy poprvé objevila celozrnný rohlík. V roce 2000 jí cesta za poznáním přivedla do Austrálie, kde vystudovala univerzitní obor přírodní medicíny. Od té doby kromě soukromé praxe také publikuje a přednáší a to jak pro veřejnost, tak i vede odborné kurzy pro ty, kteří se přírodní medicíně chtějí věnovat profesionálně.

Ráda ochutnává nová – nejlépe vegetariánská – jídla a diskutuje s manželem o tom, jak jejich pravidelná konzumace příznivě ovlivňuje zdraví organismu. Manžel se debat velice rád učastní a oponuje, že tofu pořádný steak prostě nenahradí. I přesto to Kateřina nevzdává, hledá zlatou střední cestu, manžela i blízké okolí pravidelně prolévá fresh džusy, testuje na nich nové recepty a experimentuje s různými zajímavými jak místními tak i exotickými surovinami.
www.klinickanaturopatie.cz
www.naturopati.cz

 

Ing. Iveta Kulhánková

nutriční terapeut

Ta, co miluje řepu.

Vystudovaná inženýrka ekonomie, akreditovaná poradkyně pro výživu, absolventka studia Klinické nutriční medicíny a zapálená studentka fytoterapie. Terapeutka klinické nutriční medicíny. Foodbloggerka a vášnivá  degustátorka rozmanitých jídel světa. Nejzvláštnější jídlo, které ochutnala, bylo pečené morče v Peru, a už si ho nikdy nedá.

Ráda kombinuje lokální potraviny se skrytými poklady světové kuchyně. Například taková quinoa u ní doma nesmí chybět. Velký odpůrce polotovarů, průmyslových barviv a většiny Éček. Poctivá domácí kuchyně je prostě grunt.

Motto: „Zdravé jídlo chutná skvěle.“
www.trixicooks.com
Moje praxe

 

 

 

Ing. Monika Novotná

Ta, co miluje cuketu.

Také vystudovaná inženýrka ekonomie a certifikovaná výživová poradkyně. Maminka malého rošťáka se zdravým apetitem. Velká milovnice sportu i životních radostí, mezi které ráda zahrnuje chutná jídla. Zastánkyně a propagátorka bylinek a přírodních produktů, a to jak v kuchyni, tak v léčbě různých neduhů těla i ducha.

Ráda ve své kuchyni využívá sezónní ovoce a zeleninu. Snaží se používat zajímavé, ale pro běžné smrtelníky dostupné suroviny. Má ráda netradiční avšak jednoduché recepty. Není přeci čas ztrácet čas ;-)