3× quinoa k snídani

3× quinoa k snídani

   V zimě přijdou vhod teplé snídaně. Quinoa obsahuje kompletní bílkoviny, takže je vhodná pro vegany a vegetariány. Navíc je přirozeně bezlepková. Uvedené recepty neobsahují mléko, takže jsou vhodné pro osoby trpící různými alergiemi.   Suroviny: (cca 4 porce) 2 dclČíst více

Krůtí medailonky a červená čočka po indicku

Krůtí medailonky a červená čočka po indicku

Červená čočka je jedna z lépe stravitelných luštěnin a přesto vám dodá spoustu živin, bílkovin i vitamínů (např. B).    Suroviny: (pro 2 osoby) 400 g krůtích prsou 1 hrneček červené čočky 3 středně velká rajčata 1/2 cibule 1 stroužekČíst více

Jam z červené cibule

Jam z červené cibule

Červená cibule je plná antioxidantů, vhodná při alergiích nebo problémech se srdcem.  Suroviny: (4-6 porcí) – k sýru, rybě či masu 500gr červené cibule 1 lžička olivového oleje (vhodného k tepelné úpravě) 3 pol. lž. balsamikového octa 1 pol. lž.Číst více

Kozí jogurt s quinoou, ořechy a javorovým sirupem

Kozí jogurt s quinoou, ořechy a javorovým sirupem

Jogurt z kozího mléka je vhodnou alternativou při alergiích na kravské mléko. Doplněný o směs ořechů, quinou a javorový sirup vám poskytne téměř všechny živiny, které potřebujete na snídani.   Suroviny: (2 porce) kelímek jogutrtu z kozího mléka 5 lžicČíst více

Smoothie z jahod, kozího jogurtu a vanilky

Smoothie z jahod, kozího jogurtu a vanilky

Kozí mléko je zdravější, a  pro náš organismus snesitelnější, alternativou mléka kravského. A ještě snesitelnější než mléko je jogurt, tak si zkuste si udělat tohle růžové smoohtie a dejte si ho třeba na svačinu.   Suroviny: (na 2 porce) 600Číst více