Bezlepková bublaninová roláda
Autor příspěvku: Monika Novotná

Bezlepková bublaninová roláda

Jestli trpíte onemocněním štítné žlázy, je na místě hlídat si jídelníček. V předešlých článcích jsme Vám dali vodítko, jaké potraviny jsou vhodné nebo naopak nevhodné při různých onemocnění štítné žlázy.

Perníčky pro opozdilé hospodyňky
Autor příspěvku: Monika Novotná

Perníčky pro opozdilé hospodyňky

Upéct perníčky, které nemusí ležet několik týdnů v chladu, než změknou, a zároveň budou zdravější, je docela oříšek. Tyto perníčky jsou zdravější díky špaldové a žitné mouce, které oproti klasické bílé pšeničné mouce obsahují větší podíl bílkovin, nenasycených mastných kyselin,Číst více

Lívance s kefírem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Lívance s kefírem

Kefír, který vzniká procesem kvašení, je oproti mléku zdravější alternativou. Byť je jeho chuť nakyslá, vyvolává v zažívacím traktu zásaditou reakci. Napomáhá rozkládat hůře stravitelné látky. Zabraňuje hromadění potravy ve střevech, čímž nedochází k hnilobným procesům. Obsahuje méně laktózy (mléčnéhoČíst více