Mák a tvaroh jsou plné vápníku, stejně tak jako tahle bábovka. Skvělá proti osteoporóze, i k odpolednímu čaji.
Maková bábovka
Rychlé ovesné sušenky s chia semínky
Autor příspěvku: Monika Novotná
Moniky oblíbené sušenky, které s radostí sbaští vaše ratolesti i partner. Bez mouky, bez vajec, bez mléka.
Mrkvový dortík s mandlemi
Autor příspěvku: Monika Novotná
Bez lepku, bez laktózy a s porcí bílkovin? Ano, i takové zákusky jsou a chutnají skvěle.
Banana bread – banánový chléb
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Zdravá alternativa populárního moučníku ze špaldové mouky.
Vánoční kuličky bez cukru 3x jinak
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Tyhle kuličky jsou velmi jednoduché a rychlé. Datle snižují cholesterol a usnadňují vyprazdňování střev, vlašské ořechy jsou zdrojem dobrých tuků, spirulina vám dodá energii a kakao obsahuje prospěšné minerály a flavonoidy.
Bezlepková bublaninová roláda
Autor příspěvku: Monika Novotná
Jestli trpíte onemocněním štítné žlázy, je na místě hlídat si jídelníček. V předešlých článcích jsme Vám dali vodítko, jaké potraviny jsou vhodné nebo naopak nevhodné při různých onemocnění štítné žlázy.
Porridge se švestkami a skořicí
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Tahle typicky anglická snídaně Vás zahřeje, podpoří vaše trávení a pomůže regenerovat střeva. Suroviny: (pro 2 osoby) 6 lžic ovesných vloček 300 ml vody (případně domácího mandlového mléka) Hrst švestek 1 rolička skořice, nebo 3/4 čajové lžičky Postup: Ovesné vločkyČíst více
Perníčky pro opozdilé hospodyňky
Autor příspěvku: Monika Novotná
Upéct perníčky, které nemusí ležet několik týdnů v chladu, než změknou, a zároveň budou zdravější, je docela oříšek. Tyto perníčky jsou zdravější díky špaldové a žitné mouce, které oproti klasické bílé pšeničné mouce obsahují větší podíl bílkovin, nenasycených mastných kyselin,Číst více
Lívance s kefírem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Kefír, který vzniká procesem kvašení, je oproti mléku zdravější alternativou. Byť je jeho chuť nakyslá, vyvolává v zažívacím traktu zásaditou reakci. Napomáhá rozkládat hůře stravitelné látky. Zabraňuje hromadění potravy ve střevech, čímž nedochází k hnilobným procesům. Obsahuje méně laktózy (mléčnéhoČíst více
Menu pro děti na jeden den – bílkoviny, ovoce i zelenina
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
3 jednoduché recepty, které jsou zaměřeny na příjem bílkovin, ovoce a zeleniny. Tyto složky většinou bývá do jídelníčku dostat největší problém. Pohanka i krůta jsou dobrými zdroji komplexních bílkovin, do každého pokrmu nenápadně přidáváme ovoce či zeleninu, aby si vašeČíst více