Zelňačka s tempehem
Autor příspěvku: Monika Novotná

Zelňačka s tempehem

Zelí je nesporně jedním z nejnašlápnutějších druhů zeleniny. Je nabité vitamíny, především pak vitamínem A, B, C a K. V kysaném zelí je dokonce více vitamínu C než v jeho čerstvé formě. Proto nesměl za dávných dob chybět na žádnéČíst více

Polévka z červené řepy s křenem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Polévka z červené řepy s křenem

Nevšední kombinace řepy a křenu vyčistí dutiny a podpoří imunitní systém.   Suroviny (4 porce) 4-5 bulev pevné menší červené řepy, v průměru 4-5 cm 1 kyselé střední jablko 1 mrkev, nemusí být křen mořská sůl cukr (demerara) max 1Číst více

Zeleninový vývar s quinoou
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Zeleninový vývar s quinoou

Quinoa obsahuje komplexní bílkoviny a aminokyseliny, dohormady s kořenovou zeleninou vás postaví na nohy. A i když nejsme příznivci kuřete, sem tam se nějaký bio kousek, třeba na přípravu vývaru, hodí. Ale jde to i bez něho.   Suroviny: (proČíst více

Genmai Miso
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Genmai Miso

Antioxidační nápoj, který chrání proti stárnutí a podporuje zdraví zažívacího traktu.    Suroviny: (1 porce) – jako čaj, jako polévka, pro zahřátí, a nebo jenom tak 1 polévková lžíce misa GENMAI (miso z hnědé rýže) 50 gr přírodního tofu Příprava:Číst více

Dýňová polévka s červenou čočkou a sladkou bramborou
Autor příspěvku: host

Dýňová polévka s červenou čočkou a sladkou bramborou

Neporazitelná podzimní kombinace superfoods, která zasytí i zahřeje.   Suroviny: (pro 2 osoby) 1/4 hrnku červené čočky 1/2 kumary 1/4 dýně 1 nastrouhaná mrkev 1/2 červené cibule lžíce ghí sůl, pepř Příprava: Veškerou zeleninu omyjeme a oloupeme. Cibuli nasekáme naČíst více