Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol

Lecitin – podporuje mozek a tlumí cholesterol

Lecitin je sloučenina mastných kyselin, je zdrojem cholinu a inositolu, což jsou látky nezbytné pro naše tělo, zároveň se používá v potravinářství jako emulgátor. Lecitin je žlutohnědá substance, která se nachází v rostlinných i živočišných buněčných membránách. Z potravin seČíst více

Vitamín E a koenzym Q 10 – nejsilnější antioxidanty

Vitamín E a koenzym Q 10 – nejsilnější antioxidanty

Vitamín E a koenzym Q10 jsou nejsilnější antioxidanty rozpustné v tucích, které se v našem těle vyskytují. Díky svému antioxidačnímu působení v těle neutralizují volné radikály, zajišťují správnou funkci…

Proč jíst jehněčí

Proč jíst jehněčí

Jehněčí, spolu s dalším tmavým masem je vhodné zařadit do jídelníčku, pokud máte hypofunkci štítné žlázy, protože svým složením pomáhá podporovat činnost nadledvinek a tak stimuluje produkci důležitých adrenálních hormonů. Obsažený selen, měď a zinek jsou důležité pro správnou produkci hormonů štítnéČíst více

Proč jíst třešně – nejen pokud máte dnu

Proč jíst třešně – nejen pokud máte dnu

Konzumace čtvrt kila třešní denně je efektivní při snižování množství kyseliny močové v těle a v předcházení záchvatů dny. Třešně, ale i višně, snižují množství močoviny v plazmě (cca během 5h po konzumaci)  a  zvyšují i její vylučování a není podstatné, zda jíteČíst více

Bubáci z kohoutku

Bubáci z kohoutku

Kohoutková je dobrá, ale má i svoje rizika.   Bubák číslo jedna: zdroj, potrubí a zástavba. Je dobré vědět, odkud vaše voda pochází a jak se k vám dostane. Je zdroj čistý, berete vodu ze studny, jsou zde spodní prameny?Číst více