Zeleninový vývar s quinoou
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Zeleninový vývar s quinoou
Quinoa obsahuje komplexní bílkoviny a aminokyseliny, dohormady s kořenovou zeleninou vás postaví na nohy.
A i když nejsme příznivci kuřete, sem tam se nějaký bio kousek, třeba na přípravu vývaru, hodí. Ale jde to i bez něho.

 

Suroviny:

(pro 4 hladové osoby) 2 velké mrkve 1 velká petržel 1/2 pórku 2 ks bio kuřecích křídel 1 červená cibule 2 stroužky českého česneku 2 lžíce ghí špetka chilli papričky 3 kuličky nového koření 2 bobkové listy 2 litry vody 6 lžic quinoy  

Příprava:

Cibuli nasekáme na kousky, nastrouháme čtvrtku mrkve a petržele a na kousky nakrájíme česnek. Vodu dáme uvařit do konvice. V hrnci rozpustíme ghí a nejprve lehce osmahneme cibuli, pak přidáme česnek, petržel a mrkev. Asi po 3 minutách zalijeme vařicí vodou a přidáme na kousky nakrájenou zbylou zeleninu , kuřecí křídla a koření. Vaříme 1,5 – 2 hodiny. Na posledních 15 minut přidáme quinou. Pro zintenzivnění chutí nechte polévku do druhého dne odležet.