Tabouleh
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Tabouleh

Záplava vitamínů z čerstvé zeleniny, lehký kuskus skvěle zasytí v horkých letních dnech.  

Suroviny:

(pro 3 – 4 osoby) 1 hrnek kuskusu 2 hrnky vývaru 1 lžíce olivového oleje 2 rajčata 1/2 okurky 1/2 červené cibule šťáva z poloviny citrónu hrst najemno nasekané kudrnky špetka soli 5 kuliček čerstvě rozdrceného pepře  

Příprava:

Kuskus nasypeme do misky, přidáme lžíci olivového oleje a důkladně zamícháme, aby se všechny kuličky obalily v oleji. Poté zalijeme horkým vývarem a necháme nabobtnat. Mezitím nasekáme kudrnku, na malé kostičky nakrájíme okrurku, cibuli i rajčata. Zeleninu smícháme s kuskusem, zakápneme citrónem a nakonec lehce osolíme a opepříme.   V případě, že máte v okolí někoho, kdo nemá rád rajčata, můžete zkusit alternativu s červenou paprikou. Dá se podávat jako hlavní jídlo, nebo jako příloha, třeba k rybě.