Snídaňová kaše pro lepší imunitu

Snídaňová kaše pro lepší imunitu

Od podzimu do jara většina z nás bojuje s náporem bacilů. Vyzkoušejte tuhle skvělou kaši, která vás zahřeje zázvorem a skořicí. Díky vláknině obsažené v jablku a vločkách navíc podpoříte svoje střeva i cévy. 

 

Suroviny:

(na 1 porci)

3 polévkové lžíce ovesných vloček

1 jablko

0,5 cm oloupaného zázvoru

lžíce slunečnicových semínek

lžička chia semínek

lžíce bobulí (např. borůvky, černý rybíz nebo aronie)

1/4 čajové lžičky mleté skořice

100 ml vody nebo ořechového mléka

 

Postup:

Jablko oloupejte a zbavte jádřince a se zázvorem ho rozmixujte ve food procesoru (např. Nutribullet). Jestli nemáte vhodný mixér, můžete jablko a zázvor nastrouhat, výsledek je stejný, jen je to pracnější.

Do sklenice nebo misky dejte vločky, směs jablek, chia a slunečnicová semínka. Zasypte skořicí a důkladně promíchejte. Zalijte vodou a nechte přes noc zasáknout.

Druhý den lehce ohřejte na sporáku a posypte ovocem. 

 

Tip: 

Pro milovníky sladkých chutí můžete přidat pár kapek javorového sirupu. 

 

Sdílejte tuto stránku:
Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest