Rychlý salát z quinoy
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Rychlý salát z quinoy

Quinoa spolu například s pohankou patří mezi pár potravin, které obsahují všechny esenciální aminokyseliny a je tedy perfektní pro vegetariány i nás všechny, kteří chceme být fit. Je navíc přirozeně bez lepku, alkalizuje, i vyživuje. A červená paprika obsahuje víc vitamínu C než pomeranč, takže tenhle salát vám dodá hromadu energie, i živin.

 

Suroviny:

(pro 2 osoby)

1/2 hrnku quinoy

1/2 okurky

100 g tofu

1 kapie nebo červená paprika

1/2 hrsti čerstvé nasekané petržele

parmazán na ozdobu

 

Postup:

Quinou propláchněte uvařenou vodou, aby nebyla hořká a vařte v poměru 1:2 cca 15 – 20 minut.

Okurku a kapii oloupejte a nakrájejte na kostičky, na podobně velké kostičky nakrájejte i tofu.

Když je quinoa uvařená, smíchejte ji se zeleninou, petrželí a s tofu. Ozdobte sýrem a můžete podávat.

 

Tip:

Jestli chcete zvýraznit lehce oříškovou chuť quinoy, můžete salát zakápnout olejem z mandlí nebo vlašských ořechů.