Pstruh na modro s bramborem, špenátem a pórkem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Pstruh na modro s bramborem, špenátem a pórkem
Prtruh patří mezi pět nejzdravějších druhů ryb světa.
 

Suroviny:

(pro 2 osoby)

– na vývar

1 litr vody 5 lžic vinného octa 1 menší bílá cibule 2 bobkové listy 7 kuliček bílého pepře 10 semínek kopru 1/2 lžičky tymiánu 1/2 lžičky libečku 1/2 lžičky soli   2 pstruzi

– na brambory

7 brambor 1/2 pórku hrst listů špenátu 1/4 červené cibule 2 stroužky česneku lžíce ghí sůl čerstvě rozdrcený barevný pepř špetka chilli

Příprava:

– pstruzi

Všechny ingredience na vývar dáme do hrnce a vaříme 30 minut. Když je vše vyvařené, dáme ho hrnce prstuhy, aspoň na 7 minut. Povaříme, vyndáme a můžeme servírovat.

– brambory

Brambory uvaříme ve slupce, dokud nezměknou. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek na jemno a pórek na menší kousky. V pánvičce rozehřejeme ghí a uděláme na něm dozlatova cibulku. Přidat můžeme česnek a koření. Listy špenátu spaříme horkou vodou a přidáme k cibulce. Stejně tak pórek. Podlijeme vodou a dusíme zhruba 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kusy a smícháme se zeleninou.