Pomazánka z kešu a červené papriky
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Pomazánka z kešu a červené papriky

Kešu oříšky obsahují spoustu vitamínu B, hořčíku a železa a jsou dobré pro dobrou psychickou kondici. 

Suroviny:

4 červené papriky

1 balení nepražených, neslaných kešu (100 g)

Postup:

Papriky nakrájíme na plátky, dáme do trouby, kterou nastavíme na grilování. Asi po 10 – 15 minutách by měly být opečené. Vypneme troubu, necháme papriky zchladnout a když nepálí, stáhneme z nich slupku a ještě lehce pokrájíme (každý plátek cca na 3 díly). Papriky a oříšky dáme do mixéru/sekáčku a mixujeme asi 2 minuty, nebo dokud nám není konzistence příjemná.   Podávat můžeme s upečeným pita chlebem, který nejprve pomažeme směsí olivového oleje, uzené papriky a římského kmínu a dáme na pár minut upéct do trouby.