Polévka z červené řepy s křenem

Polévka z červené řepy s křenem

Nevšední kombinace řepy a křenu vyčistí dutiny a podpoří imunitní systém.  

Suroviny

(4 porce)

4-5 bulev pevné menší červené řepy, v průměru 4-5 cm

1 kyselé střední jablko

1 mrkev, nemusí být

křen

mořská sůl

cukr (demerara) max 1 lžička

černý pepř na špičku nože

jablečný ocet dle chuti, přidávat opatrně

Postup

Řepy (a příp.1 mrkev – nemusí být) omyjte, oloupejte, nakrájejte na kousky, mírně osolte  a vařte asi 15-20 minut  v cca 1,2 litru vody. Na posledních 5 minut varu přidejte na kousky nakrájené oloupané jablko. Vývar nechte trochu vychladnout, rozmixujte  a dochuťte cukrem, octem, pepřem a příp. ještě solí. Při podávání k polévce přidejte lžičku křenu.

TIP: Hotová polévka je příjemně hustá. Pokud máte raději řidší, přidejte více vody (cca 1.5l) a nebo uberte 1 řepu. TIP: Ke zjemnění také můžete do hotové polévky přidat 1 lžíci přírodního jogurtu s biokulturou.

Sdílejte tuto stránku:
Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest