Nadupaná palačinka, co vás odlepí ze DNA

Nadupaná palačinka, co vás odlepí ze DNA

Jak už jsme psali v jednom z našich článků, jedním z kamenů v boji proti dně je strava s nízkým obsahem purinů. Proto jsme pro vás připravili jednoduchý a rychlý recept nabitý potravinami, které puriny zrovna neoplývají. 

Suroviny:

(palačinky)

700 ml ovesného nebo sojového nápoje

250-300 g špaldové mouky

3 lžíce slunečnicového oleje

(náplň)

1 červená cibule

2 stroužky česneku

1 mrkev

1 bílá paprika

3 stonky řapíkatého celeru

5 cherry rajčat

1/3 okurky

3 listy římského salátu

po lžíci dýňových a lněných semínek, kešu a vlašských ořechů

bylinková sůl (máta, oregáno, sůl)

čerstvá petrželka

Postup:

V míse smícháme ovesný nápoj s moukou, přidáme olej a necháme chvíli odležet. Na teflonové pánvi upečeme palačinky. Díky tomu, že jsme dali olej do těsta, nemusíme už na pánev přidávat žádný olej. Palačinky tak nebudou vůbec mastné.   V druhé pánvi rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli s česnekem. Postupně přidáváme zeleninu, kterou jsme si nakrájeli na tenké plátky. Nejprve začneme tvrdší zeleninou jako je mrkev, řapíkatý celer a paprika. Pak přidáme rajčata a okurku. A těsně před koncem salát. Okořeníme, přidáme semínka a ořechy, které nám zajistí potřebný obsah bílkovin, a nazávěr zalijeme trochou sojové smetany. Palačinky naplníme zeleninovou směsí a rolujeme jako tortily.

Sdílejte tuto stránku:
Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest