Krůtí medailonky a červená čočka po indicku

Krůtí medailonky a červená čočka po indicku
Červená čočka je jedna z lépe stravitelných luštěnin a přesto vám dodá spoustu živin, bílkovin i vitamínů (např. B). 

 

Suroviny:

(pro 2 osoby)

400 g krůtích prsou

1 hrneček červené čočky

3 středně velká rajčata

1/2 cibule

1 stroužek česneku

100 ml bílého nebo růžového vína

1/2 lžičky kurkumy

1/4 lžičky koření masala

sůl, pepř

kapka olivového oleje

Příprava:

Olej rozpálíme jen na velmi nízkou teplotu a pomalu na něm osmahneme najemno nakrájemnou cibuli, spolu s kořením. Po chvilce přidáme krůtu. Když je maso hotové, vyndáme ho, přiklopíme mezi dva talíře, aby nevychladlo a pokračujeme s přípravou čočky. Čočku nasypeme do pánvičky, zalijeme 3 hrnky vody, přidáme česnek a na kousky nakrájené rajče. Důkladně promícháme a necháme 10 minut podusit. Poté podlijeme vínem a navrch vrátíme maso, aby se prohřálo a pěkně se nám spojily všechny chutě.

Sdílejte tuto stránku:
Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest