Horká čokoláda s chilli
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Horká čokoláda s chilli

Zahřejte se a zároveň podpořte svůj imunitní systém!

Suroviny:

(2 porce)

4 vrchovaté lžičky kvalitního bio kakaa

300 ml mandlového mléka (může být i rýžové nebo sójové)

špetka chilli

muškátový oříšek

Postup:

Do hrnce nalijte mléko a přiveďte ho k bodu varu. Poté stáhněte na mírný plamen. Přes sítko prosijte do zahřátého mléka kakao a na špičku nože přidejte chilli a řádně míchejte 2-3 minuty tak, aby se nevytvořily žádné hrudky. Čokoládu nalijte do připravených hrníčků. Nastrouhejte trošku muškátového oříšku a posypte. Tip: Čokoládu si můžete přisladit. Pokud tak učíníte, doporučujeme cukr demerara nebo muskavado.