Dýňová polévka s červenou čočkou a sladkou bramborou

Dýňová polévka s červenou čočkou a sladkou bramborou
Neporazitelná podzimní kombinace superfoods, která zasytí i zahřeje.

 

Suroviny:

(pro 2 osoby)

1/4 hrnku červené čočky

1/2 kumary

1/4 dýně

1 nastrouhaná mrkev

1/2 červené cibule

lžíce ghí

sůl, pepř

Příprava:

Veškerou zeleninu omyjeme a oloupeme. Cibuli nasekáme na malé kostičky, mrkev nastrouháme, dýni s kumarou nakrájíme na kusy. Do konvice dáme vařit asi 1 litr vody. V hrnci rozehřejeme ghí a necháme na něm změknout cibuli s trochou mrkve. Poté zalijeme vodou, přidáme zbylou zeleninu a koření. Vaříme 10 minut, přidáme propláchnutou čočku a vaříme dalších 10 minut, nebo dokud nejsou všechny přísady měkké. Nakonec rozmixujeme v  mixéru a můžeme podávat.

Sdílejte tuto stránku:
Share on FacebookShare on LinkedInPin on Pinterest