Lahodně s Ellou na každý den – recenze
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Lahodně s Ellou na každý den – recenze

Ella Woodward představuje svoji druhou knihu, plnou jednoduchých, rychlých a zdravých receptů. Musím přiznat, že čím více si knížkou listuji, tím více mám pocit, že Ella by byla skvělá parťačka do našeho Health Jam týmu, protože její recepty jsou podobné tomu co a jak vaříme my.

 

Knížka je plná veganských receptů, tedy bez masa, mléka, vajec, ale i bez lepku, takže přijde vhod pro všechny, kdo se chtějí vyhnout dráždivým potravinám a harmonizovat svoje zdraví. I Ella sama přešla na tuhle stravu kvůli špatnému zdravotnímu stavu.

 

Co v téhle 250stránkové knize najdete? Tipy na snídaně (zajímavý je cuketo-banánový chléb), jednoduché svačiny do krabičky, saláty, večeře i sladkosti. Sledujete-li náš web pravidelně, suroviny, které používá Ella (quinoa, pohanka, tamari, ořechová másla) vás jistě nepřekvapí, naopak inspirují k dalšímu užití. Na začátku každé kapitoly najdete nákupní seznam a milé povídání.

 

Co se mi líbí:

  • recepty podle mého gusta, rychlé a opravdu zdravé
  • nákupní seznamy
  • grafické zpracování
  • osobní úvodník ke každému receptu a info, jak dlouho lze uchovat v lednici

Co lze zlepšit:

  • některé recepty jsou možná až moc jednoduché

 

Recept, který stojí za zkoušku

Hummus z černých fazolí

(suroviny na jednu misku)

2 x 400 g konzervy černých fazolí, scezených a propláchnutých

100 ml olivového oleje

1 lžíce jablečného octa

šťáva z jednoho citrónu

2 lžíce tahini

3 stroužky prolisovaného česneku

2 lžičky římského kmínu

1 lžička mletého koriandru

½ lžičky kajenského pepře

sůl a pepř

Vložíme vše do kuchyňského robotu, zalijeme 25 ml vody a mixujeme, dokud není směs hladká a krémová. Skladujeme v ledničce ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží až týden.

 

Cena

Knihu vydalo nakladatelství Omega a zakoupit ji můžete u našeho partnera Knihy Dobrovský za 312 Kč.

Dobrovksý-logo

 

 

 

Tahle kniha by ve vaší knihovně rozhodně chybět neměla.

 

Vaše Ivet

 

PS: Sledujte náš newsletter, ať nepropásnete soutěž o jeden výtisk téhle úžasné knihy.